Officieel: Touring Superleggera Arese RH95 (2021)Met de RH95 viert coachbuilder Touring Superleggera hun 95-jarig bestaan terwijl Arese verwijst naar hun hometown in Milaan.

Touring Superleggera kennen we niet enkel van de extreem prachtige Disco Volante (Spyder), de flamboyante Sciadipersia en iets recenter de Aero 3. Hun Head of Design is sinds 2007 ook onze (sympathieke) landgenoot Louis de Fabribeckers!

Nadat ze voordien steevast op een V12 of V8 (voorin) rekenden koos Touring Superleggera nu voor het eerst voor een V8 middenmotor. De Italianen weigeren om te zeggen welke bolide als donor gebruikt werd voor de Arese RH95 … maar wie goed kijkt ziet de gelijkenissen met de Ferrari 488 GTB. De 3.9-liter V8 levert nog steeds 670 pk / 760 Nm waardoor er “meer dan voldoende” prestatiepotentieel aanwezig is.

Wel gloednieuw en op maat gemaakt zijn de vleugeldeuren (technisch gezien eerder vlinderdeuren), de hoodscoop, aangepaste bodykit (understatement van jewelste) en de duotone interieurafwerking. Zoals gezegd als eerbetoon aan hun 95ste verjaardag én ligging nabij Milaan.

Carrozzeria Touring Superleggera zal slechts 18 exemplaren bouwen van de Arese RH95. Wie interesse heeft neemt best (snel) contact op met de Ginion Group! Prijzen werden niet vrijgegeven, wel het feit dat je zelf een 488 GTB moet afstaan. Of ze kunnen er eentje voor jou zoeken natuurlijk! Reken op minstens zes maanden productie gezien de vele manuele/intensieve aanpassingen.