Touring Superleggera is jarig komt met een cabrio

Autosalon Genève 2014 Live: Touring SuperleggeraTouring Superleggera, de Italiaanse coachbuilder die verantwoordelijk is voor prachtige bolides, viert dit jaar zijn 90ste verjaardag en komt met een sportieve cabrio naar het Autosalon van Genève in maart.

Het in Milaan gevestigde Carrozzeria Touring Superleggera werd opgericht in 1926 en dat is inderdaad exact 90 jaar geleden dus reden temeer om (nogmaals) met een prachtige creatie naar buiten te komen. Met het aankomende Autosalon van Genève hebben de Italianen ook direct de aandacht van de hele wereld. In het verleden waren ze verantwoordelijk voor unieke projecten zoals de Maserati Bellagio Fastback, Alfa Romeo Disco Volante, Bentley Continental Flying Star, Ferrari F12 Berlinetta Lusso en de populaire MINI Superleggera Vision Concept, daarnaast hadden ze ook een vinger in de pap bij het ontwerpen van ondermeer de Alfa Romeo 8C, Ferrari 166MM, Aston Martin DB5 en de Lamborghini 350 GT!

Onze landgenoot Louis de Fabribeckers is ginds nog steeds Head of Design en heeft dus een serieuze verantwoordelijkheid om een passend eerbetoon aan de mooie verjaardag te creëren, naast het feit dat we voor het eerst een open sportwagen sinds de Fiat 124 Cabriolet Concept uit 1964 mogen verwachten is er geen extra informatie. Traditiegetrouw nemen ze wel een krachtige Italiaanse bolide als basis, kanshebbers zijn dus ondermeer de Maserati GranCabrio, Alfa Romeo 4C Spider, Ferrari 488 Spider … of nog iets helemaal anders!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...