Teaser: Volkswagen Taigo crossover (2021)De hippe/funky T-Cross en T-Roc crossovers krijgen binnenkort het gezelschap van de blitse Volkswagen Taigo!

Aan stoere SUV’s en kleurrijke crossovers geen gebrek bij Volkswagen, toch zien ze enig (commercieel) potentieel in een extra toevoeging. Zeker omdat ze de technische basis daarvan bij de Nivus kunnen halen, een compacte SUV Coupé die voordien enkel in Brazilië gecommercialiseerd werd. Nu maakt die de Europese oversteek, tegen eind 2021 moet de verhoogde stadswagen tastbaar zijn bij de lokale verdelers.

De Volkswagen Taigo nieuwkomer zal zich tussen de T-Cross en T-Roc positioneren. Met die laatste wil de Taigo het verschil maken dankzij de coupé-achtige vormgeving met een “dynamic and emotional design”. Tegelijk spreken ze in Wolfsburg (Volkswagen HQ, Duitsland) omtrent moderne hulpsystemen en state-of-the-art connectiviteit. LED koplampen zullen standaard zijn terwijl er (optioneel) ook een digitaal dashboard aanwezig is. Op de eerste schetsen zien we de sportief ogende R-Line uitvoering.

Met de Taigo heeft VW nu ook een CUV (Crossover Utility Vehicle) terwijl BMW toch de SAC (Sports Activity Coupé) benaming verkiest. De Taigo zal in Pamplona (Spanje) geproduceerd worden.