Officieel: Dacia Bigster Concept (2021)Dacia ziet het groots en denkt aan een praktisch, doordacht en efficiënt SUV topmodel. De Bigster Concept is daarvan de spirituele voorbode!

Dacia, het Roemeens budgetmerk van Renault. Nog te vaak met enige minachtig aanzien terwijl ze op korte termijn toch 7 miljoen wagens wisten te verkopen in Europa. De Sandero (Stepway) en Duster claimen in diverse landen (waaronder België) een prominente plaats in de verkoopcijfers.

Dacia wil dat succes nu gaan uitbreiden met een grotere SUV die zich boven de Duster zal positioneren. De Bigster Concept laat ons alvast zien wat Dacia in gedachten heeft. Tevens gaan ze de samenwerking aan met niemand minder dan Lada!

Desondanks de strakke vormgeving van de Bigster Concept blijft Dacia trouw aan hun traditionele basisprincipes: een toegankelijk prijskaartje, het nodige gebruiksgemak, kwalitatieve motoren en een doordachte interieurindeling. Een heerlijke no nonsense ingesteldheid! Voor het eerst wordt er zelfs gepraat over hybride aandrijflijnen. Interieurbeelden, een prijsindicatie of verdere details gaf Dacia nog niet vrij.