Officieel: Jaguar F-Type Heritage 60 Edition (2020)Jaguar eert het 60-jarig bestaan van de iconische E-Type met een gelimiteerde reeks van de F-Type.

Desondanks een bak karakter kan de nieuwe F-Type toch (nog) niet tippen aan de legendarische E-Type, Jaguar ziet in die eerste toch het uitgelezen model om de tweede in de kijker te zetten. Dit naar aanleiding van de 60ste verjaardag die de E-Type zal vieren in maart 2021. En dus mag een special edition niet ontbreken!

De Jaguar F-Type Heritage 60 Edition zal slechts 60 keer gebouwd worden, klanten hebben keuze tussen de coupé of cabrio koetswerkvorm. Allemaal zijn ze gebaseerd op de R-motorisatie, zijnde een 5.0-liter V8 met 575 pk en vierwielaandrijving!

De speciaal geselecteerde herdenkingsuitrusting omvat de exclusieve Sherwood Green lakkleur, een originele E-type tint die al sinds de jaren zestig niet meer verkrijgbaar is op een nieuwe Jaguar, en een met Oxford-leder bekleed tweekleurig interieur in Caraway en Ebony dat normaal niet verkrijgbaar is op de F-Type. Extra handgeplaatste (!) accenten/logo’s door de SV specialisten maken het geheel af.

Snel zijn is de boodschap, de Jaguar F-Type Heritage 60 Edition kost in België minstens 161.250 euro.