Officieel: Audi SQ2 facelift (2020)Audi geeft de hete SQ2 een nog scherper design.

In navolging van de reguliere Q2 facelift mag het sportieve topmodel uiteraard niet achterblijven en dus wordt de SQ2 ook opgefrist. Hier krijgen we een nieuwe grille (uiteraard met het typerende motief), blitse bumpers, LED koplampen (optioneel Matrix LED) en extra personalisatiemogelijkheden zoals 18” / 19” lichtmetalen velgen, rode remklauwen en nieuwe lakkleuren.

Binnenin heeft Audi de nodige energie gestoken in de materiaalkeuze/afwerkingskwaliteit en beschikbare uitrusting op vlak van rijhulp, connectiviteit en veiligheid. Al geven ze daar op dit moment nog geen beeldmateriaal van vrij…

Op technisch vlak blijft het bestaande Audi SQ2 recept behouden met een 300 pk / 400 Nm sterke 2.0-liter TFSI viercilinder turbobenzine. Daarmee doe je 4,9 seconden over de 0-100 km/u sprint (dat is 0,1 seconde trager dan voordien) en haal je uiteindelijk 250 km/u. De quattro vierwielaandrijving en zeventraps S-Tronic automaat zijn nog steeds van de partij net zoals het (20 mm) verlaagd sportonderstel.

In België start de verkoop van de vernieuwde Audi SQ2 in december aan minimaal 45.900 euro.

Lees hier onze rijtest met de Audi SQ2!