Officieel: MINI Paddy Hopkirk Edition (2020)

Officieel: MINI Paddy Hopkirk Edition (2020)MINI herdenkt de succesvolle Rally van Monte Carlo met een exclusieve Paddy Hopkirk Edition.

In 1964 finishten Patrick “Paddy” Hopkirk en copiloot Henry Liddon als eerste in de fabelachtige Rally van Monte Carlo met een bloedrode Cooper S. Zowaar 56 jaar na datum zet MINI die sportieve topprestatie nogmaals in de spotlights met een speciale uitvoering.

De MINI Paddy Hopkirk Edition komt steevast met de Chili Red koetswerkkleur, contrastende wit dak, 17” Trace Spoke Black of 18” Cross Spoke Jet Black velgen, extra verstralers, zwartglazende accenten rondom, aangepaste LED deurdrempels en de nodige historische stickers (inclusief handtekening van Hopkirk). Hier en der bespeuren we ook 37 inscripties, een directe verwijzing naar het startnummer van Hopkirk.

Een dergelijke rally-eerbetoon vraagt uiteraard om een sportieve(re) krachtbron, zo kan je de MINI Paddy Hopkirk Edition bestellen met de Cooper S (192 pk) of JCW (240 pk) motorisatie. Dit zowel in de 3-deurs als 5-deurs koetswerkvorm.

Voor de BeLux markt zijn er 64 exemplaren van de MINI Paddy Hopkirk Edition beschikbaar. Bestellingen worden binnenkort opgenomen bij je favoriete MINI verdeler aan minimaal 35.000 euro (Cooper S 3d) of 39.000 euro (JCW 3d).

Lees hier onze rijtest met de MINI Cooper S!
Lees hier onze rijtest met de MINI JCW!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...