Officieel: Nissan Z Proto (2020)

Officieel: Nissan Z Proto (2020)Nissan werkt aan een nieuwe sportieveling.

Een (spreekwoordelijke) eeuwigheid na de 350Z en 370Z (NISMO) geeft Nissan de sportieve meerwaardezoeker opnieuw hoop met de Z Proto, een conceptuele denkoefening van een (nakend?) productiemodel. Jammer genoeg zal deze de Europese overstap NIET maken, met de steeds strengere emissienormen hier wil (moet?) Nissan focussen op andere regio’s.

De compacte sportcoupé die uit deze Z Proto moet voortvloeien zal twee zitplaatsen, manuele versnellingsbak (!) en vermoedelijk een 3.0-liter V6 benzinemotor (400 pk?) hebben. Designmatig oogt het allemaal zeer retro, binnenin krijg je anderzijds ook moderne invloeden zoals een digitaal dashboard en hightech infotainmentsysteem.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...