Officieel: McLaren 720S Le Mans special edition (2020)

Officieel: McLaren 720S Le Mans special edition (2020)25 jaar na de prestigieuze overwinning van de F1 op Le Mans komt McLaren met een eervolle 720S Le Mans uitvoering.

McLaren deed voor het eerst mee met de F1 (in de F1 GTR racespec) op Le Mans in 1995 en behaalde per direct een uitmuntend resultaat. De F1 #59 Kokusai Kaihatsu Racing (inclusief Team Lazante) behaalde de overwinning en ook de derde, vierde én vijfde plek werd ingenomen door een F1.

Een kwart eeuw na die imposante overwinning op de uitdagende etmaalrace in Le Mans komt McLaren met een special edition op basis van de 720S Coupé. De 720S Le Mans kan je krijgen in twee kleuren (Sarthe Grey of McLaren Orange), beiden met Ueno Grey accenten. Op het dak prijkt een (werkende!) hood scoop en naast sportief rubber prijken er ook typerende vijfspaaks LM velgen rondom. Het chassisnummer begint bovendien met 298, een verwijzing naar het aantal ronden dat de winnende F1 GTR aflegde in 1995.

Motorisch bespeuren we geen wijzigingen, de 4.0-liter V8 levert nog steeds een gezonde 720 pk (vandaar ook de benaming!) waarmee je jezelf in 2,9 seconden naar 100 km/u kan katapulteren. In minder dan 8 tellen (!) zit je aan 200 km/u en bij 341 km/u bereik je de topsnelheid.

Wie wil gaan racen met de McLaren 720S Le Mans kan optioneel een vijfpuntspgordel, rolbeugel en verlengde schakelflippers krijgen.

Slechts 50 exemplaren zal McLaren bouwen waarvan slechts 16 voor Europa, begin september krijgen de eerste gelukkigen hun feestelijke 720S Le Mans.

Lees hier onze rijtest met de McLaren 720S Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...