Officieel: McLaren GTS 635 pk V8 (2023)De McLaren GTS nieuwkomer wil als GT opvolger nog steeds comfortabel, functioneel en veelzijdig zijn. En performant natuurlijk!

Neen, een SUV of EV met McLaren logo is er nog steeds niet. Maar dat zal vermoedelijk niet (extreem) lang meer duren. In afwachting van die “grondverschuiving” vernieuwd de Britse autoconstructeur de veelzijdige GT uit 2018 die ondanks een performante aandrijflijn zijn (haar?) focus eerder op comfort legt. In de plaats van een reguliere facelift of update ziet de McLaren GTS “nieuwkomer” het levenslicht.

Ook de GTS rekent op de 4.0-liter twinturbo V8, 7-traps transmissie en achterwielaandrijving. Met 635 pk / 630 Nm is de tweede generatie “bruikbare” McLaren 15 pk krachtiger geworden. Tevens is hij 10 kg lichter geworden … op een totaalgewicht van een slordige 1.500 kg. De 0-100 km/u sprint duurt 3,2 seconden en 200 km/u tik je aan in 8,9 seconden. Pas bij 326 km/u is het gedaan met accelereren!

Naast sportieve hardware (keramische remschijven, koolstofvezel monocoque, sportief stuurgevoel) is de McLaren de GTS ook voorzien van de nodige gadgets zoals hedendaags infotainment (7”), digitaal instrumentarium (10,25”), handig liftsysteem, Bowers & Wilkins audiosysteem en 570 liter laadvolume (420 liter achteraan + 150 liter vooraan).

Bij McLaren Brussels kan je reeds terecht voor een GTS bestelling te plaatsen. De eerste exemplaren zullen ergens in 2024 geleverd worden. Naast een rijkelijkere basisuitrusting zijn er heel wat nieuwe personalisatiemogelijkheden voorhanden. Je krijgt bij de GTS bovendien drie zorgeloze jaren garantie zonder enige kilometerbeperking, nadien kan je deze zowaar verlengen. Een Belgische prijs werd niet gecommuniceerd, we gokken op minimaal 210.000 euro!