Volvo verkiest de trein voor haar logistieke activiteiten (2020)

Volvo verkiest de trein voor haar logistieke activiteiten (2020)Volvo zet stevig in op milieuvriendelijke toepassingen en het veelvoudig gebruik van het spoor is daar een mooi (en tevens efficiënt) voorbeeld van.

Volvo wil niet enkel haar CO2-uitstoot verlagen met milieuvriendelijke hybrides, ook voor het transport van nieuwe wagens en onderdelen zullen de Zweden de trein voortrekken – indien mogelijk – ten opzichte van vrachtwagens.

Sinds juli 2019 is tweemaal per week al een rechtstreeks transport per trein tussen Volvo Car Gent en China terwijl ze ook een Gent – Italië en Gent – Oostenrijk verbinding hebben voor logistieke zaken. Het milieuvriendelijke succes en efficiëntie van deze transportlijnen zet Volvo aan om ook in China, Rusland en Amerika hier méér gebruik van te maken.

Het klimaatplan van Volvo is een van de meest ambitieuze plannen binnen de automobielsector, tegen 2040 willen ze namelijk een volledig klimaatneutrale onderneming zijn!

Volvo verkiest de trein voor haar logistieke activiteiten (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...