Autosalon Brussel 2020 live: Mazda MX-30 (Paleis 5)

Autosalon Brussel 2020 live: Mazda MX-30 (Paleis 5)Met de MX-30 gaat Mazda de elektrische tour op!

Daar waar andere merken sterk inzetten op (plug-in) hybrides pakt Mazda het ietwat anders aan. De compacte (en tevens opgefriste) Mazda2 krijgt mild hybride techniek mee om het verbruik te drukken, de Mazda3 en CX-30 zijn te verkrijgen met de veelbelovende SkyActiv-X benzinemotor die – de diepgaande technische uitleg besparen we je – het verbruik én lage CO2 uitstoot van een diesel brengt.

Al is er met de 143 pk sterke MX-30 crossover vanaf nu ook een zuiver elektrische mogelijkheid bij Mazda. Daarbij vallen niet enkel de originele achterdeuren op, de Japanse autoconstructeur kiest bewust voor een kleinere batterij van 35,5 kWh. Daardoor ligt het rijbereik op slechts 200 km maar blijft het gewicht binnen de perken en daardoor moet de CX-30 aanzienlijk beter sturen (lees: méér rijplezier).

Wie nu een bestelbon tekent voor een goed uitgeruste MX-30 First Edition in ruil voor 35.000 euro krijgt zijn elektrische Mazda tegen het einde van het jaar mét daarboven een gratis laadpaal thuis!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...