Officieel: Mazda MX-30 (2019)

Officieel: Mazda MX-30 EV (2019)Mazda gaat elektrisch met de MX-30!

Op het Autosalon van Tokio heeft Mazda haar eerste zuiver elektrische model gepresenteerd. Die gaat medio 2020 door het leven als MX-30 (neen, het is geen kruising tussen een CX-30 en MX-5) en is gezegend met de populaire crossover koetswerkvorm met een unieke grille met LED lichtblokken, 18” lichtmetalen velgen, contrasterend zwart dak, aflopende daklijn en suicide doors (zoals de RX-8).

Onder de “motor”kap zit er voor het eerst SkyActiv-E technologie met 143 pk / 264 Nm, verdere details willen (of kunnen?) de Japanners nog niet meegeven. Wel ligt er onderaan een lithium-ion batterijpack van 35,5 kWh wat zorgt voor een rijbereik van (slechts) 200 km. Of er op termijn nog een krachtigere uitvoering (met méér batterijcapaciteit en rijbereik) volgt is nog niet duidelijk. Wel benadrukken ze de aanwezige rijdynamiek om zo – net zoals in een MX-5 – het nodige plezier te creëren achter het stuurwiel.

Om de lancering kracht bij te zetten komt Mazda eerst met een MX-30 First Edition aan minimaal 34.590 euro. Die doet het met een aangedikte basisuitrusting (oa adaptieve cruise control, intelligente remassistentie, head-up display, automatische airco, …).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...