Officieel: Lamborghini Urus ST-X Concept (2018)

Officieel: Lamborghini Urus ST-X Concept (2018)Lamborghini wil gaan racen met de Urus SUV!

Na het eigen Super Trofeo raceklassement voor de Huracan GT3 raceversie denkt Lamborghini er (sterk) aan om tegen 2020 een soortgelijke raceklasse op te starten voor de nieuwe Urus. Dit op een gesloten omloop die zowel over verharde als onverharde ondergrond gaat, net zoals bij de WRC rally. Initieel enkel voor de cliënteel uit het Midden-Oosten en Europa, als dat aanslaat kan ook het Amerikaanse en Aziatische Super Trofeo programma hiermee uitgebreid worden.

Met de Urus ST-X Concept heeft Squadra Corse, de racedivisie van Lamborghini, alvast haar visie vrijgegeven omtrent wat ooit komen zal. De Urus ST-X Concept is voorzien van de matte Verde Mantis koetswerkkleur, extra versteviging rondom, koolstofvezel accenten, 21 lichtmetalen velgen met centrale moer, stalen rolkooi, extra brandblussysteem en een verstevigde brandstoftank. In vergelijking met de reguliere Urus is de (stijvere) raceversie maar liefst 25% lichter, al blijft de 4.0-liter V8 nog steeds 650 pk produceren.

Om ook minder getalenteerde/gefortuneerde klanten de kans te geven om zich te kunnen bewezen met de Urus zal Lamborghini de “arrive and drive” formule aanbieden waar de Italiaanse sportwagenbouwer alle praktische zaken voor zijn rekening zal nemen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...