Officieel: Lamborghini Huracan Super Trofeo

Lamborghini Huracan LP620-2 Super TrofeoLamborghini is ook van plan om met de nieuwe Huracan op het circuit te gaan en komt daarvoor met een aangepaste Super Trofeo variant!

Ook bij de voorganger van de Huracan LP610-4, de Lamborghini Gallardo, kregen we een track only variant die zich sterk wist te onderscheiden van het reguliere model op zowel het gebied van prestaties als uiterlijk. Het koetswerk kreeg een stevige makeover en komt nu met heel wat aërodynamische aanpassingen en extra verluchtingsgaten, daarnaast zijn er regelbare luchtin- en uitlaten en kan je de immense spoiler in 10 verschillende posities afstellen. Bandenboer Pirelli – die ook in Formule 1 het rubber levert – kreeg de taak om een perfecte band te ontwikkelen voor deze Lamborghini Huracan LP620-2 Super Trofeo.

Zoals de naamgeving al doet vermoeden krijgt deze Italiaanse stier een kleine 10 pk extra toebedeeld, al werd er 151 kilogram bespaard door middel van verregaande gewichtsbesparing. Nieuwe prestatiecijfers werden er nog niet meegedeeld maar op het circuit zijn nul-naar-honderd chrono’s minder van belang. Deelnemen in het Blancpain Super Trofeo kampioenschap is dit jaar niet meer mogelijk, al zal de Huracan Super Trofeo pas volgend seizoen zijn racedebuut maken. De eigenaars van de huidige Gallardo LP570-4 Super Trofeo hoeven zich ook niet direct zorgen te maken, de volgende jaren zal Lamborghini beide wagens inzetten in verschillende klassementen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...