Officieel: Mazda Kai Concept (2017)

Officieel: Mazda Kai Concept (2017)Hint Mazda met dit gelikt concept naar de nieuwe generatie Mazda3? Graag!

De huidige Mazda Mazda3 gaat al mee sinds 2013 en kreeg intussen een kleine opfrisbeurt en nieuwe dieselmotor mee, toch wordt het stilaan tijd voor een nieuwkomer. De Japanse autoconstructeur laat tussen pot en pint weten dat ze er mee bezig zijn, zo getuige de Kai Concept. Op papier enkele millimeters kleiner dan de huidige Mazda3 hatchback maar dat kan vermoedelijk nog allemaal wel rechtgezet worden.

De Kai Concept geniet van een scherp lijnenspel en een korter/breder/lager geheel dan momenteel het geval is, de KODO – Soul of Motion designtaal van Mazda blijft inspirerend voor de dag komen. Binnenin heerst er een minimalistische sfeer met een sportieve insteek, de hoeveelheid fysieke knoppen zal waarschijnlijk wel iets hoger uitvallen bij het productiemodel.

Onder de kap ligt er hier een gloednieuwe SkyActiv-X benzinemotor, een bijzonder en veelbelovend motorblok dat dankzij innovatieve technieken (compressie-ontsteking en dergelijke!) veel vermogen met een beperkt verbruik weet te combineren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...