Belgische prijs Audi RS5 Coupe (2017): vanaf €85.400

Officieel: Audi RS5 Coupe (2017)De snelle Audi RS5 Coupé is vanaf heden te bestellen.

De nieuwe generatie RS5 Coupé is het eerste telg van het nieuwe Audi Sport gamma – Audi quattro in een ver verleden – en dat zou je moeten zien aan de vernieuwde vormgeving. Dat gaat verder op de inspanningen die Audi leverde voor de reguliere A5 Coupé maar naar goede gewoonte wordt er hier een extra injectie sportiviteit voorzien! Denk aan blitse velgen, twee ovalen uitlaten, de nodige chroom/koolstofvezel en een agressieve voorzijde. Binnenin proberen de premium Duitsers uit Ingolstadt de perfecte combinatie te voorzien inzake comfort, technologie en de gekende feilloze afwerkingskwaliteit.

Onder de strakke motorkap ligt er hier een compleet nieuwe 2.9 TFSI V6 die 450 pk en 600 Nm levert. De standaard quattro-vierwielaandrijving verdeelt het vermogen over de vier wielen en zelf schakelen is hier ook niet aan de orde gezien de sportief afgestelde achttraps TipTronic automaat. Nul-naar-honderd is met deze 1.655 kg zware Duitser voorbij in 3,9 seconden en daarna loopt te teller door tot 250 km/u. Met het optionele RS Dynamic-pack haalt hij zelfs een topsnelheid van 280 km/u!

Al dat moois kan van jou zijn als je bij de dichtstbijzijnde Audi verder minstens 85.400 euro achterlaat, toch voorzie je best nog wat budget voor leuke (noodzakelijke?) opties, upgrades en personalisatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...