Officieel: Suzuki Ignis (2017)

Officieel: Suzuki Ignis (2017)De meer serieuze Baleno krijgt begin volgend jaar het funky gezelschap van de Suzuki Ignis crossover!

Na eerdere voorproefjes met de iM-4 Concept en Ignis Concept komt Suzuki nu naar het Autosalon van Parijs met the real deal, namelijk een productieklaar exemplaar van de nieuwe generatie Ignis. Tussen 2000 en 2008 stond er alreeds een Ignis in de Suzuki showroom, de nieuwkomer wil toch meer uitpakken met een fris voorkomen en hippe looks.

Binnen het compacte segment wil de nieuwe Ignis voornamelijk zijn hoge (1m59) koetswerkbouw uitspelen. Deze zorgt niet enkel voor een hoop binnenruimte mét verstelbare achterbank, ook een goede/hoge zitpositie zal aanwezig zijn. Nog troeven zijn de relatief grote wielbasis (2m35) en de bodemvrijheid.

Op vlak van motoren wil Suzuki het nu enkel nog maar vaag hebben over de 1.2-liter DualJet met 90 pk, al dan niet voorzien van (milde) hybridehulp. Als we terugdenken aan onze goede band met de Baleno hopen we alvast dat de Japanners ook de 1.0-liter BoosterJet driecilinders zullen voorzien.

In Parijs (begin oktober) krijgen we meer details, begin 2017 moet de nieuwe Ignis (terug) bij de verdelers staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...