Officieel: Kia Niro [146 pk / 264 Nm]

Officieel: Kia Niro [compact hybride SUV]Een compact hybrid SUV, dat hadden we nog niet .. tot Kia nu de met Niro naar buiten komt! Bij de lancering een zuivere benzinehybride, later komt er ook een plug-in hybrid variant.

Terwijl Kia een bijzonder populaire – en succesvolle! – Sportage in het gamma heeft vonden de Koreanen het toch nodig om een volledig nieuw model te ontwikkeling, deze keer met een focus op ecologische motorisaties. Qua wielbasis en interieurindeling komen de gloednieuwe Niro en Sportage wel wat overeen, het grote verschil zit hem in de aandrijflijn. Terwijl je bij de Sportage heel wat keuze hebt tussen diesels en benzine’s ben je bij de Kia aangewezen op een hybride setup. Nadien volgt er ook een Niro die je kan opladen met een stekker zoals de Optima Plug-in Hybrid.

De Kia Niro heeft een 1.6-liter GDi benzineviercilinder aan boord (103 pk) die de hulp krijgt van een compacte elektromotor (43 pk) en lithium-ion batterij (1.56 kWh), tezamen goed voor een interessante 146 pk en 264 Nm. Dit vermogen wordt via een DCT automaat met dubbele koppeling overgebracht aan de voorwielen. Verdere prestatiecijfers (en een belangrijke CO2 uitstoot) zijn op dit moment nog niet gekend, later dit jaar verwachten we heel wat meer informatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...