Officieel: Nissan X-TRAIL Bobslee

Officieel: Nissan X-TRAIL BobsleeEen opmerkelijke keuze maar Nissan bouwde als eerste een bobslee voor zeven inzittenden, dit op basis van de nieuwe X-Trail!

Na de Smart ForFour op treinrails hadden we niet direct een nog gekker idee kunnen bedenken, de marketingmensen bij Nissan wisten overduidelijk wél nog raad. Om het avontuurlijke karakter en de zeven zitplaatsen van de vernieuwde Nissan X-Trail in de kijker te zetten hadden ze er niets beter op gevonden om een zevenzits bobslee te bouwen. In hoeverre de “diverse designeigenschappen” overeenkomen tussen de functionele crossover en de snelle bobslee laten we aan jullie over, de Japanse autobouwer – én crossover specialist – kan hiermee nogmaals zijn hippe imago op een originele manier in de kijker zetten.

Op de bobsleebaan van Igls (nabij Innsbruck, Oostenrijk) behaalde voormalig Britse Olympisch medaillewinnaar Sean Olsson – geen familie van Jon – mooie tijden en een topsnelheid van bijna 105 km/u, de normale X-Trail mag pronken met een topsnelheid van 186 km/u! De gerenommeerde bobsleebouwer uit Italië, Diego Menardi, was persoonlijk verantwoordelijk voor de bouw van deze unieke zevenzitter, tot ervoor waren er slechts bobslee’s terug te vinden met maximaal vijf zitplaatsen.

Lees hier onze rijtest met de Nissan X-Trail 1.6 dCi 130 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...