Rolls-Royce kiest voor aluminium spaceframe

Rolls-Royce kiest voor aluminium spaceframeDe aankomende generatie Rolls-Royce’s zullen gebruik maken van een nieuw aluminium frame dat niet enkel roestbestendig maar ook relatief licht is!

Bij Rolls-Royce Brussels in Overijse kan je momenteel de Phantom, Ghost, Wraith en de gloednieuwe Dawn bestellen in diverse uitvoeringen, in de komende jaren zal daar ook een SUV / crossover gaan bijkomen. De prestigieuze Britten lieten eerder al weten dat ze reeds gestart waren met het testwerk voor die hoge Rolls, vandaag komen ze naar buiten dat ze een gloednieuwe architectuur hebben ontwikkeld op basis van aluminium.

Zowel die SUV – codenaam: Cullinan – als de nieuwe generatie Phantom zal gebruik maken van dit nieuwe platform, die tweede draait al mee sinds 2003 en mag dus wel eens vervangen worden. In zijn reguliere vorm is die al goed voor 2.500 kg leeggewicht, met het gebruik van lichtere en moderne materialen moet dat toch behoorlijk ingeperkt kunnen worden.

Ook in 2016 zullen we het wel nog op alle grote autosalons moeten doen met diverse leuke uitvoeringen en verregaande personalisatievoorbeelden, vanaf 2017 verwachten we échte nieuwigheden bij Rolls-Royce!

Rolls-Royce kiest voor aluminium spaceframe

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...