Autosalon Brussel 2016: Suzuki Line-up

Autosalon Brussel 2016: Suzuki Line-upOp het Autosalon van Brussel zet Suzuki de Vitara, Celerio, S-Cross en Swift nogmaals in de Far West spotlights terwijl we in een aangenaam kader ook mogen kennismaken met de gloednieuwe Baleno!

Ergens in 2013 beloofde Suzuki dat het vanaf 2014 minstens één nieuwigheid per jaar ging lanceren, in 2015 vierden we zo de komst van de funky Vitara en de compacte Celerio. De vraag naar die eerste was de laatste maanden van 2015 zodanig groot, op zowel wereldvlak als voor de Belux markt, dat de levertermijnen er onder begonnen te lijden.

Maar begin 2016 zal dit euvel opgelost worden aldus de sympathieke Japanners die hun stoer Vitara werkpaard succesvol wisten om te bouwen naar een kleurrijke en aangename crossover / compact SUV. Dat segment blijft het ongezien goed doen in onze regio, met de nakende lancering van een nieuwe Vitara S uitvoering wil Suzuki dat succes ook in 2016 verder zetten. Deze goed uitgeruste topversie krijgt enkele visuele wijzigingen mee (nieuwe grille, rode accenten, een sportieve touch, full LED koplampen, ..), onder de motorkap ligt er een gloednieuwe benzinekrachtbron: de 1.4-liter Turbo. Deze BoosterJet viercilinder mag uitpakken met 140 pk en 220 Nm en is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en de AllGrip-vierwielaandrijving, goed voor een CO2 uitstoot van 127 g/km en een normverbruik van 5,4 liter benzine per 100 km!

Traditiegetrouw pakt Suzuki België ook uit met een leuke special edition voor de Swift, een compacte – betaalbare – stadswagen die al kon uitpakken met verregaande personalisatie alvorens dat het toverwoord van 2015 werd. In Paleis 9 kan je de Swift Jn-Joy ontdekken (5d – 1.2i – 94 pk – vanaf €16.499) die gecreëerd werd in samenwerking met het gelijknamige Belgische kledingmerk waarvoor je overigens een cadeaucheque verkrijgt van €150!

De nestor van het gamma, de oerSUV Jimny, mocht natuurlijk niet ontbreken en wordt op het Autosalon van Brussel geflankeerd door de SX4 S-Cross. Maar de absolute ster bij Suzuki zal toch de Baleno worden, deze komt wel pas op de markt tegen maart 2016! De naamgeving is minder nieuw voor wie al een gezegende leeftijd bezit, toch gaat deze gloednieuwe B-segmenter volmondig voor het succes. Niet enkel kan hij uitpakken met een zeer beperkt gewicht (865 kg) waardoor het verbruik ook gunstig uitvalt, ook de beschikbare uitrusting en de verhouding omvang/binnenruimte zijn een aangename verrassing met nog eens 355 liter bagageruimte als extra troef! Daarnaast mag de Suzuki Baleno ook drie spiksplinternieuwe benzinemotoren verwelkomen, diesels zijn er hier niet meer terug te vinden. Alvast een nieuwkomer waar we benieuwd naar zijn!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...