De Bugatti Veyron opvolger heeft een naam: Chiron!

Bugatti Veyron opvolger heeft een naam: Chiron!Het hoge woord is er nu eindelijk uit en het kind heeft een naam: de Veyron opvolger zal door het leven gaan als Chiron .. met 1.500 pk?

Om de laatste exemplaren van de Veyron – Grand Sport Vitesse om precies te zijn – te slijten kwam Bugatti met een speciale zesdelige Legends reeks. Steeds drie unieke Veyron’s werden gebouwd ter ere van Jean-Pierre Wimille, Rembrandt Bugatti, Black Bess, Jean Bugatti, Meo Costantini en Ettore Bugatti, de oprichter himself. Wie het verhaal van de sportwagenbouwer uit Molsheim wat volgt had het direct door, Louis Chiron ontbrak in het lijstje!

Nu maakt Bugatti het behoorlijk goed want de opvolger krijgt zijn naam opgespeld. Louis was een Franse test/racepiloot voor Bugatti in de jaren ’20 en ’30 en behoorlijk succesvol.. De publieke onthulling van deze Veyron opvolger is voorzien op het aankomende Autosalon van Genève in maart 2016, ondertussen worden er al duchtig orders opgenomen voor deze hypercar. Bugatti heeft plannen voor 500 Chiron’s – inclusief enkele dakloze versies – en daar zouden er al een honderdtal gereserveerd van zijn voor een stevig prijskaartje van meer dan 2,2 miljoen euro! In ruil krijgen deze gefortuneerde eigenaars – volgens de laatste geruchten – een opgepepte versie van de kolossale W16 met 1.500 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...