Spyshots: Land Rover Discovery (2016)

Spyshots: Land Rover Discovery (2016)Met de Discovery Sport hadden we het eerste lid van het nieuwe Land Rover submerk, ook een nieuwe Disco zit er natuurlijk aan te komen.

De huidige generatie Land Rover Discovery gaat al mee sinds 2009 en is dus toch wel aan vervanging toch, gelukkig kreeg deze hippe SUV slash gezinswagen doorheen zijn carrière diverse updates mee om hem toch nog wat competitief te houden. Ondertussen kregen alle concurrenten wél een grondige make-over, de avontuurlijke Britten moesten dus aan de slag voor een nieuwe Discovery. Die kreeg met de Discovery Sport ondertussen ook al een instapper dus is er geen haast.

Begin vorig jaar kregen we nog de Discovery Vision Concept die behoorlijk futuristisch de toekomst inluidde, toch lijkt het ons onwaarschijnlijk dat de Land Rover de extreme toer zal opgaan met hun tijdloos icoon. Offroadkwaliteiten voor dergelijke luxeterreinwagens zijn vandaag de dag niet meer het belangrijkst, het (vermogende) publiek wil liever een comfortabel en flexibel geheel dat veelzijdig voor de dag kan komen. Hoe de autobouwer dat ziet te combineren zullen we de komende jaren zien, een onthulling zou misschien zelfs al voor 2016 kunnen zijn!

Als basis voor een nieuwe Land Rover Discovery neemt men traditioneel hetzelfde onderstel als dat van de Range Rover en Range Rover Sport, ook hier ligt de focus dus op een stevige gewichtsbesparing (- 200 kg zou moeten doenbaar zijn). Dit verkrijgen ze dankzij nieuwe productietechnieken en vooral lichtere materialen wat dan weer een positieve invloed zal hebben op het rijgedrag en verbruik.

Het Jaguar-Land Rover concern focust de laatste jaren sterk op krachtige doch efficiënte vier-, zes- en achtcilinders onder de Ingenium noemer. Een hybride of plug-in variant zal na verloop van tijd ook wel verschijnen gezien de technologische preview op het Autosalon van Frankfurt dit jaar.

Lees hier onze rijtest met de huidige Land Rover Discovery!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...