Lewis Hamilton kroont zich tot wereldkampioen F1

Lewis Hamilton kroont zich tot wereldkampioen F1Tijdens een bijzonder regenachtig raceweekend in Austin (US) veroverde Lewis Hamilton voor de derde keer de Formule 1 wereldtitel!

Desondanks teamgenoot Nico Rosberg zich op de poleposition wist te nestelen na heel veel regen tijdens de (vaak geannuleerde) kwalificaties was het uitkijken naar de uiteindelijke positie van Hamilton. Met een overwinning tijdens de F1 van Amerika – en eeuwige concurrent Vettel maximaal derdes – had de flamboyante Brit al genoeg punten gesprokkeld om de titel te claimen, na een spannende raceverloop finishte Lewis als eerste voor Rosberg en Vettel waarmee de derde titel (2008, 2014, 2015) een feit is. De constructeurstitel haalde Mercedes-AMG Petronas vorige week in Rusland al binnen.

Desondanks Lewis Hamilton al zeker is van de eindoverwinning moeten de 20 racepiloten toch sowieso nog driemaal aan de bak voor de Grote Prijs van Mexico (1/11), Brazil (15/11) en Abu Dhabi (29/11).

Lewis Hamilton kroont zich tot wereldkampioen F1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...