Officieel: Nissan Juke R 2.0 [600 pk!]

Officieel: Nissan Juke-R 2.0 [600 pk!]YOLO 2.0!

Vorig jaar mochten de Nissan ingenieurs zich eens volledig laten gaan en lepelende ze een kolossale GT-R krachtbron in de populaire Juke crossover, de interesse was per direct overdonderend waardoor een handvol productiemodellen toch het levenslicht zagen. Met een vanafprijs van bijna een half miljoen euro was deze hyperhatch enkel weggelegd voor de hyperrijken (lees: Russen, Monegasken en Arabieren).

Vorig jaar kreeg de Nissan Juke een facelift en ook de Nissan GT-R kreeg een krachtige NISMO variant, een nieuw huwelijk stond reeds in de sterren geschreven. Geen betere plaats dan het Goodwood Festival of Speed 2015 om deze unieke creatie – met momenteel nog een concept status – voor te stellen! Indien er genoeg interesse is kan dat wel resulteren in een nieuw productiemodel..

Aan de buitenzijde gaan de Japanners dus verder op de nieuwe Juke, toch krijgen we een behoorlijk agressieve verschijning met een GT-R geïnspireerde voorbumper, knappe velgen, een dubbele spoiler en diffusor achteraan. Onder de motorkap ligt, compleet van de pot gerukt maar toch, een twinturbo 3.8-liter V6 met 600 pk en 652 Nm … in een Juke! Met de nodige portie lef ben je met deze Juke R 2.0 in staat om 0-100 km/u te overbruggen in 3.7 seconden, de topsnelheid ligt op 257 km/u. Verbruikscijfers worden wijselijk verzwegen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...