Officieel: McLaren 540C Coupe

Officieel: McLaren 540C CoupéWas die McLaren 570S toch ietwat teveel van ’t goede? Ga dan voor de gloednieuwe 540C die wereldwijd beschikbaar zal zijn!

Als tweede telg van de Sport Series reeks komt de McLaren 540C Coupé als instapper voor het Britse sportwagenmerk. Vanaf vandaag kan je in het dealernet gaan onderhandelen/configureren, begin 2016 worden de eerste exemplaren geleverd aan de gefortuneerde klanten! De vorige instapper, de McLaren 625C, was enkel leverbaar in Azië maar nu mag iedereen genieten van deze fiscaal interessante sportwagen.

Met het eerste beeldmateriaal is het duidelijk dat de visuele verschillen met de 570S eerder beperkt zijn, volgens McLaren zijn er wel significante wijzigingen voorhanden! Motorisch blijft de 3.8-liter achtcilinder op post met – zoals de naam al deed vermoeden – 540 pk en 540 Nm. De 0-100 km/u sprint is voorbij in 3,5 seconden wat identiek is aan 570S, de topsnelheid ligt op 320 km/u!

Prijsmatig zou deze instapper uitkomen rond de €175.000, hiermee komt hij in het vaarwater van de Porsche 991 Turbo S! Als alles goed verloopt komt er ook een 540C Spider, momenteel kan je de gesloten variant terugvinden op de Shanghai Motor Show.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...