Officieel: Volkswagen Scirocco GTS

Officieel: Volkswagen Scirocco GTS faceliftOok van de vernieuwde Volkswagen Scirocco krijgen we natuurlijk een extra leuke GTS uitvoering!

Nu de gefacelifte Volkswagen Scirocco zijn weg heeft gevonden naar de dealers (en hier en daar zelfs al een consument) focust Wolfsburg zich nu op extra leuke uitvoeringen. Voor een knotsgekke R variant is het nog wat te vroeg, eerst krijgen we de Scirocco GTS!

Net zoals de oldschool Scirocco GTS uit 1982 werden de spiegelkappen uitgevoerd in een zwarte lak. Ook voorziet Volkswagen stoere 18″ velgen, rode remklauwen en extra sportieve looks dankzij de subtiele spoiler, diffuser en aangedikte bumpers. De nieuwe Volkswagen Scirocco GTS is te verkrijgen in 6 leuke kleurtjes (Flash Red, Pure White, Oryx White, Urano Grey, Indium Grey of Deep Black), daarnaast kan je ook de typerende GTS striping aanvinken op je bestelbon. Binnenin krijg je verder een aangename sfeer met veel chroom/aluminium, Vienna leder, een panoramisch zonnedak en het Composition Colour infotainmentsysteem.

Belangrijkste feit van deze Scirocco GTS is en blijft natuurlijk de 2.0-liter TFSI met 220 pk, even veel als de Golf GTI en een toename van 10 paarden in vergelijking met de vorige Scirocco GTS. Standaard krijg je een handbak met zes verzetten, optioneel is de DSG automaat natuurlijk ook te verkrijgen. Nul-naar-honderd is voorbij in 6,5 seconden, bij 244 km/u is de pret voorbij! Dat allemaal met een CO2 uitstoot van 142 g/km en een gemiddeld verbruik van 6,1 liter benzine per 100 km!

Lees hier onze rijtest met de gefacelifte Volkswagen Scirocco!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...