Officieel: Citroen C4 Aircross Concept

Citroen Aircross Concept
Citroën toont in Shanghai een uitgeklopte versie van de C4 Cactus.

Op het Autosalon van Shanghai zal Citroën de C4 Aircross Concept voorstellen, een wagen naar het model van de C4 Cactus, maar dan een stuk groter. Met 4.580 mm in lengte, 2.100 mm breedte en een hoogte van 1.800 mm aast Citroën op concurrenten als een Hyundai Santa Fe of zelfs nog hoger op de Land Rover Discovery Sport. Een productieversie is nog niet voor meteen, maar de plannen van Citroën zijn vrij duidelijk.

Net als de Cactus heeft de Aircross airbumps, al werden deze nu feitelijk opgebouwd uit honingraat aluminium bedekt met rubber. Om de aerodynamica te verbeteren werd ook nog eens een specifieke ruitenomlijsting geplaatst en krijgt de bumper air curtains zoals we ze al even van BMW gewoon zijn.

Onder de motorkap beschikt dit concept over een plug-in hybride aandrijflijn bestaande uit een 1.6-liter met ruim 200 pk en een elektromotor van zo’n 95 pk. Volledig elektrisch rijden zou tot 50 kilometer mogelijk zijn, terwijl een volledige laadbeurt niet meer dan 3,5 uur zou mogen duren. Natuurlijk zorgt het hoge gecombineerde vermogen ook voor puike prestaties: de sprint van 0-100 km/u zou zo amper 4,5 seconden in beslag nemen. Dat terwijl het verbruik op papier slechts 1,7 l/100 km bedraagt en de CO2-uitstoot niet boven 39 g/km uitkomt.

Binnenin ziet alles er nog vrij futuristisch uit, waarbij het meest opvallende de twee 12-inch HD-schermen zijn. Ietwat eigenaardig zijn dan weer de luidsprekers en microfoon op elke zetel om gesprekken tussen passagiers te bevorderen. Het openen van de deuren gebeurt tot slot volledig in Rolls Royce stijl.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...