Officieel: Porsche Boxster Spyder 2015

Officieel: Porsche Boxster Spyder 2015Op de grappigste dag van het jaar onthult Porsche de nieuwe Boxster Spyder!

Recentelijk kwam het nog ter onzer oren en nu heeft Zuffenhausen hun primeur voor de New York Auto Show al klaar, een gloednieuwe Porsche Boxster Spyder. Niet enkel een stuk krachtiger en lichter maar ook heel wat speelser, puristen weten dus wat ze moeten doen! Porsche verwijst met deze lancering graag naar het succesvolle verleden met ondermeer de 718 Spyder, al denken wij voornamelijk aan de gelijknamige voorganger uit 2009!

Visueel krijgt deze Boxster Spyder dezelfde bumperset aangemeten als zijn technisch gerelateerde Cayman GT4, maar ook de motorkap werd vernieuwd. De verlichte dakconstructie is hier bovendien enkel manueel te openen en sluiten, schakelen zal je ook zelf moeten doen. Met een (heel) scherp oog kan je ook zien dat deze Porker 20 mm dichter bij het asfalt ligt!

De nieuwe Porsche Boxster Spyder rekent ook op de 3.8-liter flat-six (en remblokken) uit de Carrera S, in deze configuratie goed voor 375 pk! Met enige ervaring zou je in 4,5 aan 100 km/u zitten, net onder de 300 km/u is het gedaan. De CO2 uitstoot ligt op 230 g/km en in theorie volstaat 9,9 liter benzine om je 100 kilometer verder te brengen.

Binnenin krijgen we specifiek een nieuw stuurwiel en een lichtgewicht set-up, maar een airco en radio kan je zonder meerkost verkrijgen! Op een Belgische prijs is het nog enkele uren wachten, maar we vermoeden dat deze net rond de €80.000 zal liggen. Bestellen kan reeds, op de levering zal je nog tot juli moeten wachten!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Porsche Boxster Spyder 2015"

  1. Wolf 01-04-2015 om 18:57

    mmmmm…doe mij de boxster gts liever

Reageer

Reactie aan het plaatsen...