Officieel: Volkswagen Touran 2015

Officieel: Volkswagen Touran faceliftIets minder spannend dan de andere premières voor het Autosalon van Genève, maar wel belangrijk voor de Belgische automarkt: Volkswagen heeft een nieuwe Touran!

Deze Volkswagen Touran nestelt zich tussen de Golf Sportsvan en de eveneens vernieuwde Sharan. De focus ligt dus op veel zitplaatsen, een ruim interieur en een comfortabel weggedrag. Qua looks zijn er geen verrassingen, want in Wolfsburg houden ze er dan ook van om een identiek familiegezicht te hanteren. Dankzij het nieuwe MQB platform is de nieuwe Touran natuurlijk wel zuiniger, efficiënter en lichter (-62 kg) en dat allemaal terwijl hij ietwat groeide in alle richtingen.

Een dergelijke MPV is in basistrim aan de saaie/serene kant, maar de eerlijkheid gebied ons toch te zeggen dat een Volkswagen Touran in R-Line uitvoering (de witte foto’s) er best aantrekkelijk uitziet. Het interieur werd ook terug volledig 2015-waardig gebracht, alle leuke gadgets, veiligheidssnufjes en uitrusting die we kennen van de Golf en consorten kan je ook hier dus verkrijgen.

De nieuwe Touran zal met drie benzine- en evenveel dieselmotoren vanaf de zomer beschikbaar zijn in het dealernet. Zo heb je de 1.2-liter TSI met 110 pk, de 1.4-liter TSI met 150 pk en een 1.8-TSI met 180 pk, aan TDI zijde vinden we een 1.6-liter met 110 pk en de 2.0-liter met 150 of 190 pk, allemaal natuurlijk oude bekenden voor wie zich thuis voelt in het Volkswagen milieu. De huidige Volkswagen Touran start nu bij 22.650 euro en we verwachten een soortgelijke prijsindicatie voor de nieuwe generatie. Kan je niet meer wachten, trek dan begin maart richting Zwitserland en geniet vanop de eerste rij van deze nieuwe multiple purpose vehicle!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...