Tesla doet het binnenkort met een D

Tesla doet het binnenkort met een DMet de geheimzinnige woorden “about time to unveil the D and something else” creëert het opperhoofd van Tesla alvast heel wat aandacht. Maar voor wat?

De CEO van de milieuvriendelijke autobouwer twitterde deze veelbelovende woorden net voor het Autosalon van Parijs van start ging, al was er daar geen enkele Tesla primeur aanwezig. Op de planning stond al een Model X en Model 3 maar daar zitten bijzonder weinig D’s in de naam. In autowereld verwijst dat steevast naar een dieselmotor maar dat is ook onwaarschijnlijk gezien Tesla zich 100% focust op elektrische wagens.

Andere mogelijkheden zijn Driver, Drive of Drag. De eerste twee zouden verwijzen naar de plannen om autonoom rijdende bolides te produceren al lijkt dat eerder iets voor over een aantal jaar, de laatste zou een verbeterde Model S kunnen zijn met een lagere luchtweerstand. Daardoor stijgt het rijbereik, momenteel kan je tussen de 300 en 400 km afleggen.

Anderzijds zijn marketingsmensen van Tesla voldoende vindingrijk om met iets nieuws op de proppen te komen, in het verleden werd al gepraat over de komst van een snellere Autobahn variant en de introductie van vierwielaandrijving. Op donderdag 9 oktober eerstkomende worden we uit ons lijden verlost!

Tesla doet het binnenkort met een D

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...