Spyshots: Maserati Levante [SUV]

Spyshots: Maserati Levante [SUV]Nog meer spyshots uit het Italiaanse kamp, deze keer zien we de Maserati Levante.

De sportieve Drietand uit Modena wil al enkele jaren graag een SUV opnemen in het gamma, eind 2011 zagen we met de Kubang Concept al een designpreview. Enkele jaren later komt een productiemodel steeds dichter en dichter, onderstaande spyshots van nabij Balocco zijn de eerste beelden die naar buiten komen. De Maserati Levante is nu nog een grote plakboel van diverse onderdelen en camouflagetape, na de prachtige Ghibli gaan we er vanuit dat het designteam zichzelf wederom zal bewijzen.

Als basis voor de nieuwe Maserati SUV werd het onderstel gebruikt van de Jeep Grand Cherokee, al werden de remmen en ophanging herontwikkeld door de eigen ingenieurs. De Ferrari krachtbronnen zouden overgenomen worden van het bestaande Ghibli gamma, al zal vierwielaandrijving hier standaard geïmplementeerd worden net zoals een achttraps automaat van ZF.

De onthulling van dit nieuw model binnen het Maserati gamma staat op de planning van 2015, de concurrentie vinden we voornamelijk bij de Duitse premiummerken à la Mercedes M-Klasse, BMW X5, Audi Q7, Porsche Cayenne, … Later zal ook een gloednieuwe Bentley een deel van het betere SUV segment naar zich toe willen trekken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...