Officieel: Citroen DS 5LS R Concept

Citroen DS 5LSR Concept
Citroën trekt naar Peking met een 300 pk sterke DS 5LS R Concept.

In China ligt nog heel wat potentieel waar ook Citroën van kan profiteren, dus is het maar al te logisch dat de Fransen eind deze maand aanwezig zijn op de Beijing Motor Show. Ze brengen de DS 5LS R Concept mee, een krachtigere variant van de reguliere DS 5LS die onlangs in China werd gelanceerd. Heel wat koolstofvezel accentjes, het Carmine Red exterieurkleur en de 20-inch carbon-gekleurde lichtmetalen velgen maken het verschil.

En natuurlijk zit er ook onder de motorkap wat extra poer: de 1.6-liter uit eigen schappen levert in de DS 5LS R maar liefst 300 pk en 400 Nm koppel. De wagen werd ook 15 mm verlaagd, kreeg een breder spoor en komt met een sequentiële transmissie en peddels aan het stuur. De remmen en het chassis werden volledig op prestaties afgesteld, terwijl ook binnenin de sportieve sfeer te snijden is. Een combinatie van leder en alcantara zet de boventoon, we zien heel wat rood en de Performance Seats moeten de Chinezen perfect op hun plaats houden. Tussen 20 en 29 april krijgen zij hem te zien, van een Europese variant is geen sprake.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...