Tesla Model S krijgt AWD en grotere autonomie

Video: Productie Tesla Model S
De populaire elektrische Tesla Model S doet het goed qua Europese verkopen, in de nabije toekomst krijgt hij zelfs optioneel vierwielaandrijving en grotere batterijen!

De innoverende eigenaar van Tesla, Elon Musk, was laatstleden in Amsterdam om wat te socializen met de eigenaars van zijn wagens en om het ijs wat te breken mochten de aanwezigen vrij vragen stellen. Zo kwam aan het licht dat de productie van de elektrische SUV, de Model X, in april zal starten en dat hij enkel verkrijgbaar zal zijn met vierwielaandrijving. We verwachten hem dan ook prominent aanwezig op de stand van Tesla tijdens het Autosalon van Genève.

Aangezien beide wagens op eenzelfde platform staan, kan de nieuwe technologie ook eenvoudig getransfereerd worden. Musk verwees daarboven uitdrukkelijk naar een Model S met All Wheel Drive, qua timing verwachten we tegen de zomer toch al wat wijzer te zijn. Over de extra snelle versie voor de Duitse Autobahnliefhebbers werd geen extra informatie gegeven, maar naar goede gewoonte zet Tesla bijna al zijn beloftes om in realiteit.

Nog meer goed nieuws voor wie de 502 kilometer theoretisch rijbereik van de Model S nog wat te weinig is, dankzij nieuwe en grotere batterijen zou die autonomie toch een pak moeten toenemen op werkelijke basis. Verwacht deze updates wel niet voor het einde van dit jaar, dan zou er een algemene facelift komen met onder meer een nieuwe zetelinrichting waardoor het comfort zou verhogen. Wat wel voor binnenkort is een nieuwe versie van de interne technologie, met firmware 6.0 krijg je op eenvoudige manier toegang tot realtime verkeersinformatie en diverse nieuwe ophangingsmogelijkheden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...