Nissan Juke Nismo RS debuteert in Los Angeles

Nissan Juke Nismo RS
Alles kan beter, daarom haalt Nissan op het Autosalon van Los Angeles het doek van de Juke Nismo RS.

Op 19 november eerstkomende start in Los Angeles een van de grootste autobeurzen van Amerika en de constructeurs doen natuurlijk hun best om enkele primeurs mee te nemen. Ook Nissan is van de partij en brengt naast de extra sportieve Juke Nismo RS ook nog een Nismo concept als verrassing mee. Voor de GT-R Nismo is het misschien wat te vroeg en een Leaf Nismo is toch wat te lachwekkend, we kijken dus reikhalzend uit naar wat de Japanse motorsportafdeling uit haar concepthoed zal toveren.

De Juke Nismo RS is wél officieel bevestigd, alhoewel de informatie daaromtrent nog wat aan de karige kant is. Zelf waren we bijzonder tevreden over onze kennismaking met de Juke Nismo, maar dat er nog ruimte over was voor een écht sportieve variant was duidelijk. We verwachten dus een lichte vermogenstoename – geruchten spreken over 230 pk en 300 Nm koppel – en een sportieve(re) afstelling van de dempers. De looks van de Juke Nismo zitten al in een vrij extreme hoek, daar moeten we dus geen extreme wijzigingen meer verwachten.

De keuze tussen een handgeschakelde voorwielaangedreven Juke of een automaat met vierwielaandrijving zou ook op post blijven, net zoals dezelfde prijssetting. Voor meer informatie moeten we wachten tot midden november of tot wanneer Nissan ons uit het lijden verlost. We verwachten de Nissan Juke Nismo RS tegen volgende zomer bij de Belgische dealer.

Rijtest-Nissan-Juke-Nismo31

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...