Autosalon Frankfurt 2013 Live: Dacia

Dacia - Autosalon Frankfurt 2013
Dacia toont in Frankfurt de vernieuwde Duster.

Klanten van Dacia verwachten niet meteen pracht en praal, maar tegen een functionele update zeggen ze natuurlijk ook nooit nee. Zeker niet als de prijzen deze van de concurrenten blijven verslaan. De nieuwe Dacia Duster is met andere woorden uiterst welkom.

Heel nieuw is hij dan weer ook niet. Er is vooral sprake van een nieuwe grille om de Duster extra vertrouwen in te boezemen en ook de lichten en luchtinlaten werden licht aangescherpt. LED’s mochten ditmaal ook niet ontbreken. Als je goed kijkt, zie je bovendien dat de dakrails werden aangepast om zijn SUV karakter in de verf te zetten. Nieuwe 16-inch lichtmetalen velgen differentiëren hem extra van zijn voorganger.

Kijken we naar het interieur, dan zien we dat het model op de stand een knap multimedia- en navigatiesysteem ingebouwd kreeg. We zagen dit ook al bij de Lodgy en de Dokker. Verder vinden we natuurlijk nog steeds veel plastic, maar gezien de scherpe prijzen ligt niemand daar wakker van.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...