Spyshots: Rolls Royce Ghost facelift

Spyshots: Rolls Royce Ghost 2014 - facelift
De Ghost is nog maar sinds 2009 in het gamma, maar toch lijkt Rolls Royce binnenkort al een beperkte facelift te gaan voorstellen.

De instapper van het gamma deed het de voorbije jaren vrij goed qua populariteit en verkopen. De Rolls Royce Phantom heeft op z’n zachtst uitgedrukt een vrij imposante verschijning en onopgemerkt passeren zit er niet meer in. Om de rijken onder ons toch wat discreter hetzelfde niveau van luxe aan te kunnen bieden werd de Ghost ontwikkeld. In België vind je er een kleine 20 van terug, tenminste als je wat geluk hebt.

Op het autosalon van Genève in 2009 zagen we de Ghost voor het eerst verschijnen, in 2011 kregen we nog een verlengde versie voorgeschoteld. Motorisch werd beroep gedaan op een doorontwikkelde 6.6-liter V12 uit de schappen van moedermaatschappij BMW, goed voor 570 pk en 780 Nm koppel. Instapper of niet, het prestigieuze merk blijft een bijzonder hoog prijskaartje hanteren. Zo betaal je minstens €265.000 voor een normale variant en ongeveer €50.000 meer voor een verlengde Ghost, zonder opties en personalisatie uiteraard.

Maar na een korte productie acht Rolls Royce de tijd nu alreeds rijp voor een beperkte facelift, terwijl de Phantom eerder jaren op de markt bleef alvorens er een update kwam. Onderstaande beelden tonen aan dat het aan de buitenzijde eerder om een esthetische update gaat met een aangepaste grille en vernieuwde achterbumper, binnenin verwachten we geen echte verrassingen. Het krachtige benzineblok zal ook terug wat zuiniger en efficiënter worden, een diesel zit er nog steeds niet in!

De nieuwkomer in het Rolls Royce gamma, de Wraith, is afgeleid van de 5,4 meter lange Ghost en het lijkt ons logisch dat de opgedane research nu ook mag terugvloeien. We verwachten de opgefriste Rolls op het Autosalon van Frankfurt, al hebben de Britten zeker en vast geen haast.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...