Teaser: Rolls-Royce Wraith

Wraith Teaser
Rolls-Royce heeft een afbeelding vrijgegeven voor een nieuw model. Hij wordt smoking hot, zo lijkt de boodschap wel. Andere zaken, hoe hij eruitziet bijvoorbeeld, staan daarmee nog volledig open.

Gelukkig geven ze in de begeleidende tekst iets meer informatie. De Wraith wordt de coupé-versie van de Ghost. In tegenstelling tot de grotere Phantom, waarbij de coupé-variant gewoon ‘Coupé’ heet, krijgt dit model dus wel een aparte naam. Maar dat is buiten de enthousiaste fotografen van de Nordschleife gerekend. Die hebben namelijk al iets dergelijks gespot, waarvan je onderaan enkele bewijzen vindt. Net als bij de Phantom Coupé moet het een Rolls worden die door de eigenaar gereden wordt.

Verder – en misschien daarom – claimt Rolls-Royce nog dat dit de meest sportieve en meest op prestaties gerichte Rolls ooit wordt. Dat zou blijken uit het exterieur, de 6.6-liter V12 wordt nog een beetje opgeschroefd, en de luchtvering werd verlaagd en anders afgesteld. Ultiem comfort en sportiviteit: het lijkt een tegenstelling. Maar ze zeggen wel duidelijk: de meest sportieve Rolls ooit.

Zelfs in die prijsklasse (de Wraith zal duurder zijn dan de Ghost, die een vanafprijs heeft van € 260.332), is er concurrentie. Daarvoor moeten we gaan kijken bij Bentley, met de Continental GT. En om ze naast elkaar te zien, hoeven we niet eens zo lang meer te wachten. Volgende maand krijgen we foto’s te zien, en in maart, op het salon van Genève, zal de Wraith aan het grote publiek worden voorgesteld.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...