Pebble Beach: McLaren X-1 Concept

McLaren X1 Concept
Een klant van McLaren die al een F1, SLR en 12C in zijn garage heeft, wou iets unieker. En zo werd het X-1 Concept geboren.

Samen met de klant ontwikkelde McLaren de wagen van zijn dromen. De klant was op zoek naar tijdloze en klassieke elegantie, zeker en vast een uitdaging. Er werd onder meer met het design van de Facel Vega, de Chrysler D’Elegance Ghia, de Buick Electra, de Mercedes 540K en de Citroën SM rekening gehouden. Maar niet alleen wagens werden in het achterhoofd gehouden, ook het ontwerp van het Guggenheimmuseum in NY en Bilbao, een MontBlanc pen en een Jaeger LeCoultre klok werden beschouwd. De X-1 moet dus de ultieme lifestyle wagen worden. Of dat ook gelukt is, laten we aan jullie oordeel over…

Het tijdloze design van de X-1 moest gecombineerd worden met een motor voorin en achterwielaandrijving. Elk stukje materiaal heeft een welbepaalde functie, daar werd er maar liefst 18 maand over nagedacht. Er zijn twee plaatsen, één voor de bestuurder en één voor een passagier. Zoals het een echte sportwagen betaamt dus… Dankzij het gebruik van lichte materialen legt de X-1 amper 1.400 kg in de schaal, goed voor de prestaties. Onder de motorkap ligt een 625 pk sterke motor met twee turbo’s die we kennen van de MP4-12C. Met de prestaties zit het dus ook meer dan snor!

Deel dit bericht:

3 reacties op "Pebble Beach: McLaren X-1 Concept"

  1. BNNY 17-08-2012 om 17:38

    Waarom?

  2. PJS 17-08-2012 om 21:26

    Gevalletje “more money than sense”

Reageer

Reactie aan het plaatsen...