Officieel: Nieuwe Range Rover 2013

Land Rover Range Rover 2013
Land Rover heeft alle details van de nieuwe Range Rover vrijgegeven.

De nieuwe Range Rover modeljaar 2013 werd vandaag op de wereld losgelaten, de iconische luxe SUV krijgt niet alleen een visuele update met een nieuwe voor- en achterpartij, ook op technisch vlak gaat het model een bank vooruit. Zo is de nieuwe generatie 420 kg lichter dan zijn voorganger dankzij het gebruik van een volledig aluminium koetswerk, dat heeft uiteraard zijn positieve bijwerkingen voor zowel prestaties als verbruikscijfers. De vierde generatie zal leverbaar zijn met twee dieselmotoren, de TDV6 en SDV8, maar daarnaast ook met de gekende benzine slurpende 5-liter Supercharged V8. Alle motoren zijn zuiniger dan voorheen en worden aan een achttraps ZF automaat gekoppeld, de TDV6 krijgt zelfs voor het eerst een C-label opgespeld.

Naast het volledig aluminium koetswerk, werd ook de ophanging volledig vernieuwd. De luxueuze rijprestaties blijven behouden, maar zowel de sturing als de agiliteit zouden er een stuk op vooruit zijn gegaan. De nieuwe ophanging zou daarbij helpen om op een meer vertrouwelijke manier bochten aan te snijden, met een meer natuurlijk en intuïtief stuurgevoel. Binnenin werd daarnaast gewerkt aan de geluidsisolatie, waardoor de nieuwe Range Rover stiller dan ooit zou moeten zijn. Ten opzichte van zijn voorganger krijgen de passagiers 11 centimeter meer beenruimte, terwijl de achterbank optioneel naar een luxueuze tweezits omgevormd kan worden. De nieuwe Range Rover wordt gelanceerd op het autosalon van Parijs, om uiteindelijk vanaf december bij de dealers te staan.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Nieuwe Range Rover 2013"

  1. kristofl 15-08-2012 om 21:25

    Zo een lange achterkant, ver uitstekend aan de wielen.. Of zo komt het toch visueel over. Vreemd.
    De hele wagen doet nu echt Amerikaans aan vind ik. Beetje door de heel rechte lijnen aan de flanken. Niet mijn ding dus 🙂

  2. TDB 18-08-2012 om 10:35

    420 Kilogram lichter is niet mis! Sterk!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...