Gespot: Groene wagens

Gespot groen
De ene wagen doet zijn uiterste best om door middel van ecobanden en andere snufjes zo groen mogelijk voor de dag te komen, andere modellen lossen het nogal letterlijk op.

Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera

Groen gewoon “groen” noemen zou te eenvoudig zijn voor Lamborghini, dus noemen ze het vol passie Verde Ithaca. Op foto ziet het er vrij flashy uit, in het echt spreekt het meteen aan. De knappe lijnen en vormen van deze supersportieve Italiaan komen nog meer tot hun recht dan in een donkere kleurtint.

De Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera heeft in vergelijking met zijn LP560-4 broertje slechts 10 pk meer, maar weegt 70kg minder. Door veelvuldig gebruik te maken van koolstofvezel werden de achtervleugel, diffuser, motorafdekking en bumper vele malen lichter. De Superleggera werd lang aanzien als dé hardcore circuitvariant van de Gallardo, maar dat was zonder de LP570 Super Trofeo Stradale gerekend. In een Superleggera heb je ook nog steeds een multimediasysteem, airco en mooi interieurbekleding met alcantara, dus echt hardcore zal het nooit worden.

Deze opvallende LP570 is gespot in het hol van de leeuw, namelijk naast het Ferrari Museum in Maranello. Toeristen kunnen daar tegen betaling genieten van een testrit als chauffeur van enkele mooie Ferrari’s en ook deze Lamborghini. Only for fanboys & girls..

Gespot groen

Ford Focus RS

De ingrediënten voor de nu al legendarische Focus RS bestaan uit een lekkere vijfcilinder, een praktische gezinswagen en een grote pot Ultimate Green verf. Een bom op wielen in de zuiverste zin van het woord, er worden namelijk 305 paarden losgelaten op de vooras. Ongezien in deze tijden, het is dan vooral uitkijken naar de komst van een volgende generatie.

Iedereen die er ooit eentje kon rijden is unaniem enthousiast, maar dat maakt de zoektocht naar een goed onderhouden – lees: niet afgebeuld – tweedehands exemplaar des te moeilijker. De topsnelheid van 250km/u is minder belangrijk, de sprinttijd naar het eerste honderdtal bedraagt slechts 5,9 seconden. De 440Nm koppel die al beschikbaar komen bij 2.300 toeren/minuut maken van de Focus een groen raket zonder aan de typische Ford rijeigenschappen te raken. Bij een natte ondergrond wordt het allemaal wel wat zenuwachtiger, maar daarvan hebben de grotere jongers ook wel eens last. Mocht je ergens tussen 2009 en 2011 ongeveer € 33.000 gehad hebben, dan kon je nu een heerlijke zondagswagen rijden, of misschien zelfs één van de 500 exemplaren van de uitzwaai-editie RS500..

Gespot groen

Bentley Continental Flying Spur

Echt volledig groen kunnen we de koetswerkkleur van deze vierdeurslimousine niet noemen, maar het komt aardig in de buurt. Het design sluit naaldloos aan bij zijn bloedsbroeder, de Continental GT. Desondanks zijn vier deuren en evenveel zetels die prinsheerlijk zitten mag je hem niet onderschatten, de prestatiecijfers spreken meer dan boekdelen.

Een doorontwikkelde W12 van concerngenoot Volkswagen zorgt voor 552pk en een topsnelheid van 312km/u. De Speed versie die het nog allemaal wat heftiger ziet doet daar nog eens 10km bovenop, ongezien voor een wagen die plaats bied aan 4 personen. In België betaal je voor een Continental Flying Spur ongeveer €180.000 zonder opties, een Speed versie kost je minstens €209.000. Mocht dat een beetje teveel van het goede zijn hou dan de geldbeugel nog even gesloten, want binnenkort komt de Flying Spur ook met een V8 motorisatie.

Gespot groen

Gespot groen

 Zelf ook iets groens gespot? Uploaden die handel

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...