Officieel: Dacia Dokker en Dokker Van

Dacia Dokker Van 2012
Echt een verrassing is dit nieuws natuurlijk niet, de Dacia Dokker lekte namelijk al eerder! Nu zijn we er met definitieve info en foto’s.

Dacia is druk bezig met haar gamma aan modellen groter en groter te maken. De Dokker en Dokker Van voegen een gezins- en bestelwagen aan het spotgoedkope gamma van Dacia toe. De Dacia Dokker lijkt aan de buitenkant zeer hard op de Dacia Lodgy, die we eerder al testten. Kwestie van te besparen op designkosten en de huisstijl door te trekken…

Onder de motorkap krijgt de Dokker dezelfde motoren als de Dacia Lodgy. Instappen gebeurt bij een 1.6 liter grote benzinemotor die 85 pk levert. Hij voelt behoorlijk verouderd aan, maar doet zijn werk nog naar behoren. De meer efficiënte 1.2 TCe-motor zorgt voor 115 pk en is iets zuiniger. Dieselaars kunnen bij een 1.5 dCi-motor terecht met ofwel 75 pk ofwel 90 pk.

Aan de binnenkant is de wagen sober, maar functioneel. Hij herbergt plaats voor vijf mensen en slikt standaard 800 liter bagage. De Dokker Van is zelfs in staat maar liefst 3.000 liter bagage mee te zeulen! Dacia biedt het optionele navigatie- en entertainmentsysteem ook in de Dokker aan, het systeem is niet alleen goedkoop maar ook extreem efficiënt en gebruiksvriendelijk.

De wagen zal in Tanger, Marokko gebouwd worden, waar ook de Dacia Lodgy van de band rolt. De fabriek is een zero-emission plant, er wordt in theorie dus geen schadelijke uitstoot geleverd tijdens het bouwen van de wagens. De wagen wordt rond deze tijd in Marokko gecommercialiseerd, in België moeten we hem tegen het einde van de zomer in de showrooms verwelkomen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...