Productieversie Nissan Juke Nismo onthuld

Nissan Juke Nismo
Nissan zal dit weekend in Le Mans officieel de Juke Nismo onthullen.

De 24-uren van Le Mans is dit jaar een belangrijke belevenis voor Nissan, de Japanse constructeur neemt immers het merendeel der deelnemende wagens op zich. Een uitgelezen moment voor het onthullen van de Juke Nismo. Veel is er sinds de conceptversie niet veranderd, maar dit is de versie die effectief in de showroom komt te staan.

De wagen kreeg een heuse bodykit die niet enkel het esthetisch aspect ten goede komt, maar ook het aerodynamische. Lagere en bredere bumpers, uitgeklopte wielkasten, zijschorten, een gewijzigde grille en een exclusieve achterspoiler, het hoort er allemaal bij. Het exterieur werd afgewerkt met de traditionele Nismo kleuren: parelwit met rode accenten. De velg is weliswaar ‘slechts’ 18-inch groot, in tegenstelling tot de exemplaren op de conceptversie die een maatje groter waren.

De Nismo-behandeling werd doorgetrokken naar het interieur met een onder andere een sportiever stuur en dito versnellingspook, toerenteller en pedalen. Voor de liefhebbers zijn er ook kuipstoelen. Onder de motorkap geen Juke-R geweld, maar een opgedreven 1.6-liter turbomotor. Genoeg pit om de dagelijkse sleur te verjagen en dat tegen een prijs die mijlenver onder de 200.000 euro ligt van zijn op steroïden staande broertje. Op exacte cijfers is het nog even wachten, maar positief nieuws is alvast dat dit slechts de eerste van vele Nismo’s is die we in de nabije toekomst zullen mogen verwelkomen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...