Autosalon Geneve 2012: Peugeot 208 GTI

Peugeot 208 GTI
Peugeot gaat de sportieve toer op met de Peugeot 208 GTI.

De sportieve looks van de 208 GTI weten ons te overtuigen. Onderaan de grille zien we een Franse vlag, niet verwonderlijk dat de Fransen vaak chauvenisme wordt aangewreven. De rode kleur op het koetswerk maakt duidelijk dat de 208 GTI het meent. De wagen staat op 18” velgen en is 36 mm breder geworden.

Zijn schreeuwerige uiterlijk wordt gelukkig bijgestaan door een aangename krachtbron, een 1.6 liter grote THP-motor die 200 pk voortbrengt. De motor wordt aan een manuele zesbak gekoppeld. Een dubbele uitlaat dient niet alleen voor de esthetiek, hij zou ook een aangename roffel moeten voortbrengen. Het GTI-logo in de C-stijl doet ons denken aan de legendarische 205 GTI.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...