MINI Rocketman toch niet in productie?

MINI Rocketman Concept
Hoewel MINI tegen 2020 drie nieuwe modellen in het gamma wil hebben, zal de Rocketman hier vermoedelijk niet toe bijdragen.

Hoewel geruchten rond de mogelijke lancering van de MINI Rocketman al langer de ronde doen, blijkt dat BMW nu besloten heeft de “mini-MINI” niet in productie te nemen. De MINI Rocketman had de voorbode moeten worden voor een extra compacte MINI met een lengte van 3,4 meter, waarmee hij zelfs kleiner is dan een Fiat 500. Volgens BMW zou de ontwikkeling van het model echter te duur zijn om de regelgeving op het vlak van stabiliteit en crashveiligheid te halen. Er komt dus vermoedelijk geen instapmodel onder de MINI Cooper zoals we die vandaag kennen.

Hoe MINI zijn verdere modeluitbreiding ziet zonder de MINI Rocketman is niet duidelijk, vermoedelijk mikt het vooral op een productieversie van de MINI Paceman, een Crossover op basis van de MINI Countryman. Verder zou ook een MINI Cargo in de maak zijn, een transportversie op basis van de Clubman die kleine zelfstandigen naar het merk moet lokken. Naar een derde aanvulling voor het merk blijft het voorlopig gissen, wie ideeën heeft mag die altijd in de reacties spuien… (Via: LeftLane)

MINI Rocketman Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...