Autosalon Brussel 2012: Nissan

Nissan Autosalon Brussel 2012
Van de elektrische LEAF tot de sportieve GT-R, Nissan heeft voor ieder wat wils in Paleis 6.

Nissan stelt op het autosalon van Brussel haar volledige gamma op. Bijzonderheden zijn de nieuwe Qashqai 1.6-liter dCi, die krachtiger maar tegelijk zuiniger werd. Ook de Murano kreeg een update en in Europese première is de Nissan Juke Shiro, een speciale versie van de reguliere Juke.

Ook Nissan stelt zich de toekomst elektrisch voor, de LEAF krijgt daarom extra veel aandacht. De wagen heeft een theoretische actieradius van 180 km en de batterijen zijn na 8 uur laden weer volledig vol. Alle verdere informatie over de LEAF vinden jullie in deze rijtest.

Naast de LEAF staat ook zijn sportieve broertje, de LEAF Nismo. Opwinding geprojecteerd naar de toekomst. Ben je vandaag al op zoek naar opwinding, dan kan je terecht bij de Nissan 370Z GT Edition of natuurlijk de Nissan GT-R, die voor 2012 nog sneller en wendbaarder werd dan voorheen. Voortaan katapulteert de 3.8-liter V6 met 550 pk je naar 100 km/u in 2,84 seconden. Een ware adrenalinerush.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...