Autosalon Brussel 2012: Peugeot 107

Peugeot 107 Autosalon
Peugeot neemt een heuse wereldpremière mee naar het autosalon van Brussel: de compacte Peugeot 107.

De Peugeot 107 is het resultaat van een samenwerking tussen Peugeot, Citroën en Toyota. Ondanks het feit dat de drie merken het wagentje samen ontwikkelden, is elk model toch verschillend. Peugeot geeft de 107 de strakste koplampen van de drie mee, waardoor hij er behoorlijk sportief uitziet. Verder werd het radiatorrooster opgefrist en krijgt de Peugeot 107 horizontale LED-dagrijlichten. De wagen zal beschikbaar zijn als drie- en als vijfdeurs.

Onder de motorkap ligt er standaard een 1.0 liter grote driecilinder die 68 pk levert. Deze motor is combineerbaar met een manuele versnellingsbak, maar je kan ook voor een automaat kiezen. De Peugeot 107 verbruikt nu nog 4,3 liter benzine per 100 km en stoot daarbij 99 gram CO2 uit. Tegen de zomer komen er nog andere motoren onder de Peugeot 107 te liggen, die details moeten nog volgen. De 107 wordt de goedkoopste wagen in het gamma, met een prijs iets hoger dan €6.000.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...