Nissan Juke Nismo Concept onthuld

Nissan Juke Nismo Concept
Nismo stelt in Tokio de Juke Nismo Concept voor, meerdere Nismo-modellen zullen in de nabije toekomst volgen.

Wat AMG voor Mercedes is en M voor BMW, is Nismo voor Nissan. In ons Belgenland voorlopig nauwelijks bekend, maar daar zou verandering in komen. Nismo plant een grote expansie en zou in de toekomst niet enkel Z-modellen, maar ook andere Nissans onder handen nemen. De Juke Nismo Concept is daar een voorbode van en beleeft zijn wereldpremière in Tokio.

De Juke Nismo Concept is lang niet zo hevig als de Juke-R, maar voegt toch een serieuze dosis pit toe aan de brave Crossover. De wagen kreeg een heuse bodykit die niet enkel het esthetisch aspect ten goede komt, maar ook het aerodynamische. Lagere en bredere bumpers, uitgeklopte wielkasten, zijschorten, een gewijzigde grille en een exclusieve achterspoiler, het hoort er allemaal bij. Het exterieur werd afgewerkt met de traditionele Nismo kleuren: parelwit met rode accenten.

De Nismo-behandeling werd doorgetrokken naar het interieur met een onder andere een sportiever stuur en dito versnellingspook, toerenteller en pedalen. Kuipstoelen mochten niet ontbreken. Ook aan de prestaties werd gedacht, dus kreeg de 1.6-liter turbo benzinemotor enkele tweaks om meer vermogen te leveren. Tot slot staat de Juke op hardere en kortere veren en wordt het contact met de weg verzekerd via breder rubber rond knappe 19-inch velgen. Het eindresultaat is een totaal verschillende wagen, gericht op de liefhebbers van iets meer sportiviteit en personaliteit.

Nissan Juke Nismo Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...