Kia gaat elektrisch met de TAM

Kia TAM EV
Kia bevestigt haar plannen om nog eind dit jaar een elektrisch voertuig te lanceren.

De Kia TAM, zo heet het elektrisch blokvormig wagentje, is gebaseerd op de Hyundai i10. Tegen eind 2012 wil Kia een output halen van meer dan 2.000 wagens. Verder geeft Kia nog geen informatie vrij, een gelekte schets hint naar een vijfdeurs hatchback met een unieke styling.

Kia treedt met de TAM in de voetstappen van Hyundai, dat enige tijd geleden reeds de Hyundai BlueOn voorstelde. In 2014 plant Kia een volgend elektrisch voertuig, Hyundai zou een variant daarop lanceren in 2015. De TAM is alvast een belangrijke stap voor Kia, wil het niet achterop raken in het segment van de elektrische wagens.

Kia TAM EV

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...